Kruishoefstraat 37 • 3650 Dilsen-Stokkem • +32(0)89 41 08 00 • info@cks.be

Trotse verhalen / Dave - software-engineer

Dave Vleeschouwers is software-engineer. In 2013 deed hij zijn schoolstage bij CKS. Hij ging niet meer weg.

“Je krijgt hier van in het begin veel vertrouwen. En de nodige vrijheid om je carrière uit te bouwen en je te specialiseren. Ben je uitgekeken op één vakgebied? Dan kan je wisselen over afdelingen heen.”

Niet dat Dave uitgekeken is op zijn job. Hij is gebeten door software en automatisering. “Ik mag echt wel mooie projecten doen. Met veel variatie. Geen standaarddingen. Dat is typisch voor Lode: hij pusht hard om mooie projecten binnen te halen. Grote projecten waarin je kan doorgroeien. Dat maakt het soms moeilijk maar altijd uitdagend.”

Werken voor CKS is geen ‘nine to five’-job. Het is onvoorspelbaar. “Die variatie vind ik net aangenaam. Ze zijn hier soepel. Moet ik eens vroeger weg? Dan kan dat. Of heb ik iets nodig om een demo te ontwikkelen? Zodat ik een automatiseringsoplossing kan uittesten? Dan mag ik alles aanschaffen wat ik nodig heb. Je krijgt hier alle middelen die nodig zijn om je werk goed uit te voeren.”

En de collega’s? “De sfeer is uitstekend. Er mag ook al eens gelachen worden. Ja, ik ben trots dat ik voor CKS kan werken.”