Heulentakstraat 14 • 3650 Dilsen-Stokkem • +32(0)89 41 08 00 • info@cks.be

Trotse verhalen / Robin - projectleider

In 2017 deed Robin zijn bachelorproef in energietechnologie op de UCLL in Diepenbeek. Hij wist niet dat Lode op dat moment in de jury zat.

“Na mijn proef sprak Lode me aan. Of ik CKS eens wilde bezoeken. Een week later kwam ik langs, de maandag daarop ging ik hier al aan de slag."

"CKS is een bedrijf in volle bloei. Je krijgt hier veel groeikansen. Ik ben gestart op de vloer bij bordenbouw. Borden aansluiten, kableren. Na een paar maanden heb ik gekozen voor de technische kant. Ik ben op Lode toegestapt en heb gezegd: “Ik ben klaar voor het volgende.”

Dat volgende, dat was junior projectleider middenspanning. “De projecten die we hier binnenkrijgen zijn zo mooi, zo innovatief. Vaak dingen die nog niet eerder gezien zijn in België. Oplossingen verzinnen die nog niet bestaan: dat vereist een nauwe samenwerking met de andere afdelingen. Bij CKS blijft kennis gelukkig niet binnen de afdelingen. Iedereen is hier heel behulpzaam. Je kan bij iedereen terecht. Als ik een vraag over automatisering heb, kan ik daar zo binnenlopen en helpen ze me. Ja, ik steek heel veel op van iedereen hier.”