Kruishoefstraat 37 • 3650 Dilsen-Stokkem • +32(0)89 41 08 00 • info@cks.be

Trotse verhalen / Erik - werfleider

Erik was net afgestudeerd toen hij op een zaterdag bij CKS aanklopte. Hij mocht meteen starten als elektromonteur. “In de afdeling middenspanning. Daarna proefde ik van automatisering en gebouwen. Die variatie is typisch voor CKS. HVAC, New-tec, gebouwen, middenspanning, automatisatie: het zit allemaal onder één dak.”

Dat levert pittige uitdagingen op. “Lode gaf me vrij snel zijn vertrouwen en maakte me ploegbaas in Lommel. Bij de aanleg van het grootste zonnepanelenpark van België. Heel boeiend. Intussen ben ik werfleider bij de afdeling gebouwen. Soms stuur ik tot 20 mensen aan. Dat leer je hier ook: hoe je mensen moet sturen.”

Vervelen doet Erik zich niet snel. “Op CKS is elke dag anders. Die variatie maakt het zo plezant. Je leert hier continu bij. En je krijgt de nodige vrijheid. Zo kun je zelf aangeven waar je liefst start. Heb je zin om naar een andere afdeling over te stappen? Dan is dat altijd bespreekbaar.”

Tien jaar werkt Erik intussen voor CKS. En hij zit hier nog altijd graag. “Ik kom continu met nieuwe mensen en firma’s in contact. En met de nieuwste technieken. Domotica, sturingen, branddetectie, toegangscontrole, alarminstallaties: zoveel afwisseling, dat geef je niet zomaar op.”