Kruishoefstraat 37 • 3650 Dilsen-Stokkem • +32(0)89 41 08 00 • info@cks.be

Trotse verhalen / Diether - R&D-engineer

In 2017 werd Diether de Schaetzen R&D-engineer bij New-tec. Hij merkte snel het verschil met zijn vorige werkgever. “De sfeer is hier heel open. Alles wordt goed gecommuniceerd. De bedrijfsmentaliteit sluit aan bij waar ik me goed bij voel. New-tec wil kwaliteit leveren, de klant content stellen.”

R&D-engineer is zijn officiële functie. “Maar wat ik doe is veel breder. Je wordt hier niet in een vakske geduwd, je krijgt de vrijheid om nieuwe dingen te bedenken, om innovatief te zijn. Onlangs nog moest ik een systeem uitdokteren om een containerwoning energieonafhankelijk te maken.”

“Ik bijt me graag vast in het technische. Zoals veel van mijn collega’s. Elektriciteit is fantastisch. Theoretisch is alles al gedefinieerd, maar wat je kunt maken, is oneindig. Denk maar aan domotica, microgrids of nieuwe projecten op het vlak van energiestromen en energie-efficiëntie. Je kan het zo slim maken als je het zelf kan verzinnen.”

“New-tec staat mooi in de markt. Ik ben trots dat ik werk voor een bedrijf dat zoveel kennis in huis heeft. Kennis die hier ook graag gedeeld wordt. Zo leren we continu bij. Belangrijk voor iemand zoals ik, die graag nieuwe dingen ontdekt.”