Heulentakstraat 14 • 3650 Dilsen-Stokkem • +32(0)89 41 08 00 • info@cks.be

Trotse verhalen / Brecht - elektromonteur

Brecht werkte eerst voor een bedrijf in Gent. Maar hij was de dagelijkse files beu. Een kameraad tipte hem dat het leuk werken is bij CKS.

“Er zijn maar weinig dagen dat ik met tegengoesting opsta,” zegt Brecht. “De werven zijn niet al te ver en ik heb fijne collega’s. Als ik eens vrij wil nemen, maakt CKS daar nooit een probleem van. Ze zijn heel flexibel.”

De eerste weken was wel wat aanpassen. “Kabelgoten plaatsen had ik nog niet vaak gedaan. De eerste twee maanden ging ik altijd mee met een monteur. Hij heeft me de kneepjes van het vak aangeleerd.” Brecht is best trots op wat hij dagelijks neerzet. “Zeker als de installaties van de eerste keer werken. Als de klanten blij zijn, dan is het goed. De klant staat hier centraal. Hij moet altijd tevreden zijn.”

Tussen de CKS-afdelingen is er veel contact. “Wij helpen regelmatig de mannen van de hoogspanning en omgekeerd. Daar leer je van bij. Elke eerste werkdag van het nieuwe jaar volgt iedereen een opleiding. Zo heb ik met een hoogtewerker leren rijden. Doorgroeien? Ik zou wel ploegbaas willen worden. Maar nu nog niet. Eerst wil ik alles goed kennen. Ja, eerst goed alles leren, en dan pas de volgende stap.”